12. september 2009

Ricottakook viigimarjadega



Valmista küpsistest ja sulatatud võist koogipõhi ning suru see vormi põhja. Mikserda kausis pool kilo ricottat, lisa kolmandik klaasi suhkurt ning mikserda kuni suhkur on sulanud. Lisa kaks muna, veerand klaasi vahukoort, ühe sidruni koor, vaniljet, muskaatpähklit, natuke soola ja lusikatäis jahu. Sega ühtlaseks, vala põhjale ja küpseta 225 kraadi juures ca pool tundi kuni kook on pealt pruunikas. Vahepeal puhasta 6-7 viigimarja ning sega need natukese suhkru ja sidrunimahlaga. Määri viigimarjasegu küpsele koogile ning pane paariks minutiks veel ahju.

Kuna 364 päeval aastas Eestis värskeid viigimarju saada ei ole, võib neid asendada ka näiteks mustikate, pohlade või muude marjadega :)

Tallinn,
12.09.2009

1 kommentaar:

  1. see kook oli imemaitsev. kui saan turult viigimarju, teen järgi. k&k

    VastaKustuta