18. oktoober 2009

Kitsejuustu-viigimarjakook


Nädalavahetusel turul tundus, et viigimarjahooaeg on läbi saanud :( Üheski letis enam ei paistnud. Aga mõned nädalad tagasi sai kitsejuustu-viigimarjakooki tehtud. Jahtunult maitses imehea.

Hõõru 150 grammi kitsejuustu 100 grammi suhkruga kohevaks, siis lisa ükshaaval vahustades neli muna. Sega juurde 3 sl vedelat mett, 200 ml vahukoort ja 1 tl vanilliekstrakti. Viimasena sega juurde 100 grammi jahu ning sega tainas ühtlaseks. Kalla tainas võitatud ahjuvormi.
Lõika pool kilo viigimarju pikuti pooleks, laota vormi, lõikepind ülal. Puista peale veidi pruuni suhkrut.
Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Retsept nami-namist.

Tallinn,
01.10.2009

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar