7. september 2010

Brita kook


Imelihtne, vähestest koostisainetest ja väga maitsev kook :)

Vahusta neli munakollast 1 dl suhkruga heledaks vahuks. Vahusta ka üks munavalge ja sega see õrnalt munakollasega kokku. Vala segu sisse 150 grammi sulatatud ja täiesti mahajahutatud võid. Sega läbi ning lisa 2,5 dl nisujahu koos 2 tl küpsetuspulbri ja 1 tl vaniljesuhkruga. Valmis tainas määri ahjuplaadile.

Besee jaoks vahusta ülejäänud kolm munavalget 1,5 dl suhkruga tugevaks vahuks ning kata saadud seguga tainas. Pane peale veel ca 1,5 dl mandlilaaste ning küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures alumisel siinil 20 minutit.

Võta ahjust välja ja lase täiesti ära jahtuda. Jahtunud kook lõika pooleks, määri ühele poolele vahukoort ning kata see marjadega. Pane peale teine pool ning tõsta kook külmkappi.

Kuna praegu eriline marjaaeg pole, võtsin ploomid, eemaldasin kivid ning keetsin suhkru ja natukese brändiga läbi. Ka ei teinud ma kooki ühes tükis, sest mulle tundus, et kui vahukoor on vahel, siis ei ole ta peale lahtilõikamist enam väga ilus :) Seega lõikasin mõlemad pooled omakorda tükkideks ja tegin hoopis väikesed koogid :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar