17. veebruar 2012

Pähkline tomatisupp


Nagu ikka, Juci blogis hakkas silma üks tõeliselt lihtne ja väga isuäratav Aafrika pähkline tomatisupp. Kuna mul nuimiksrit ei ole, siis olin sunnitud enda jaoks retsepti veel lihtsamaks tegema :)

Vaja läheb:
1 sibul
2 küüslauguküünt
jupp värsket ingverit
tšillikastet või kuivatatud tšillikaunu
2 spl toiduõli
1 purk purustatud tomateid
400 dl puljongit
2 spl maapähklivõid
Püreesta blenderis sibul, küüslaugud ja ingver koos vähese õliga. Kuumuta potis õli ning pruunista selles püreed paar minutit. Lisa puljong ning püreesta samal ajal ka purustatud tomatid ühtlaseks. Lisa supi hulka tomatipüree ja maitsesta tšilliga. Keeda 15-20 minutit. Seejärel sega hulka maapähklivõi ja vajadusel maitsesta suppi veel soola ja pipraga. Mina kasutan Marks&Spenceri pähklitükkidega maapähklivõid ja need pähklid on muidu siidise ja tulise supi sees väga mõnusad. Lase paar minutit keeda ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar