15. aprill 2012

Gazpacho koore ja koriandriga

Kuna päike kütab mu korteri juba praegu pealelõunaks täiesti palavaks, siis on viimane aeg alustada jääkülma ja vürtsika gazpacho hooaega :) Retsepti võtsin raamatust "500 platos mexicanos", lk. 55 ning tegin sealt apelsiniga variandi.

Vaja läheb:
0,5 kilo kooritud ja hakitud küpseid tomateid
pisike kurk, kooritud ja hakitud
1 apelsini riivitud koor
125 ml apelsinimahla
1 väike sibul, hakitud
110 grammi saia, ilma koorikuta
30 ml laimimahla
30 ml oliiviõli
1 küüslauguküüs, purustatud
0,25 tl vürtsköömneid
soola ja pipart vastavalt maitsele
serveerimiseks hapukoort ja värsket koriandrit


Pane kõik koostisained blenderisse ja püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta 1 tunniks toatemperatuurile maitsestuma. Seejärel hoia 2 tundi kuni öleöö külmkapis. Serveeri jahutatult koos koore ja koriandriga. Kiiremaks jahutamiseks võid supi sisse pista paar jääkuubikut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar