6. detsember 2012

Paneer - India juust


Ma olin alati arvanud, et paneeri tegemine on samasugune peenem teadus ja aeganõudev protsess nagu näiteks jogurti valmistamine kodus, kus tuleb lugematu arv tunde kuskil soojas hoida ja valvata. Maria soovitusel otsisin siiski netist retsepti ja selgus, et kõige keerulisem osa on piima keemaajamine (pidev segamine põhjakõrbemise vältimiseks) :)

Vaja läheb:
1 l 3,5 %-list piima
2-3 sl sidrunimahla

Aja piim potis aeg-ajalt segades keema. Keera kuumus madalaks ning lisa vähehaaval sidrunimahl, samal ajal segades, kuni piim on korralikult kalgendunud - eraldunud on läbipaistev vadak ja näha on tahenenud valk kaseiin.

Eemalda pott tulelt ning lase vedelikul veidike jahtuda. Vooderda sõel kolmekordse marliga ja aseta see sügava põhjaga kausi peale. Vala veidike jahtunud piim aeglaselt sõela ning lase seal umbes pool tundi nõrguda.

Tahenenud mass tõsta ettevaatlikult sõelast välja ning keera üleni marlisse. Aseta see kõik kummuliolevale taldrikule ning tõsta sinna peale mõni raskus. Jäta see sinna tunniks või paariks. Seejärel lõika tükkideks ning kasuta meelepärastes toitudes.

Retsepti võtsin Köögikatsetest.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar