20. aprill 2013

Kõrvitsa-vahtrasiirupipannkoogid


Kes armastab minumoodi nii kõrvitsat, vahtrasiirupit kui pannkooke, siis need pannkoogid on täiesti ideaalne kombinatsioon nii nädalavahetuse hommikusöögiks kui ka pealelõunaseks magustoiduks. Suussulavad kergelt vürtsikad rohke kõrvitsaga pannkoogid on kaetud samamoodi vürtsika vahtrasiirupi-kõrvitsakastmega. 


Vürtsisegu jaoks läheb vaja:
1/2 spl küpsetuspulbrit
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl värskelt riivitud muskaati
jahvatatud nelki

Pannkookide jaoks läheb vaja:
100 grammi kõrvitsapüreed
180 grammi jahu
1 spl tuhksuhkrut
1/4 tl küpsetuspulbrit
soola
200 ml hapupiima
1 suur muna, lahti klopitud
2 spl sulatatud võid, lisaks veidi praadimiseks
1 spl vahtrasiirupit

Vahtrasiirupi-kõrvitsakastme jaoks läheb vaja:
100 grammi kõrvitsapüreed
100 ml vahtrasiirupit 


Esmalt sega kokku kõik koostisained vürtsisegu jaoks.

Valmista ette pannkoogitainas. Sega suures kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, pool vürtsisegust ja sool. Teises nõus sega kokku hapupiim, muna ja sulatatud või. Lisa vahtrasiirup ja kõrvitsapüree. Vala kõrvitsasegu jahu hulka ning sega ühtlaseks paksemaks tainaks. Jäta seisma. 


Kuni tainas seisab, valmista kaste. Selleks vala vahtrasiirup väiksesse potti, lisa kõrvitsapüree ja ülejäänud vürtsisegu. Kuumuta pidevalt segades kuni oled saanud siirupise kastme.

Pannkookide praadimiseks kuumuta pann, määri võiga ning prae keskmisel kuumusel lusikapannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Soovi korral võid valmis pannkooke kuni serveerimiseni ahjus soojas hoida.

Söö kuumalt rohke kastmega :)

Retsept on Denis Cotteri taimetoiduraamatust "for the love of food" ning sisaldas originaalis veel ka apelsinivahukoort ja kreeka pähkleid, kuid pannkoogid maitsesid ka ilma selleta imehead. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar