14. mai 2013

Rabarbri-ricottamuffinid


11 kuud aastas ootan ma rabarbrit. Mitte ükski teine puuvili, mari vmt ei rõõmusta mind nii kui esimesed rabarbrivarred. Neist saab moosi hommikuse kohupiima või pannkookide peale, imelisi kooke, jäätist, pudingeid, vahtusid, kisselli. Antud muffinites on koos rabarber ja kreemjas ricotta, mis teeb muffinid mõnusalt mahlaseks.


Vaja läheb:
3 muna
100 g suhkrut
150g võid
3,75 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
300 gr ricottat või kohupiimapastat
3-4 rabarbrvbart, kooritud ja hakitud


Vahusta või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa vaheldumisi ricottaga ülejäänud taignale. Sega korralikult. Viimasena lisa rabarbritükid ning sega veel korra läbi.

Jaota tainas muffinivormidesse (minul tuli üks pannitäis suuri ja teine pannitäis väikseid muffineid sellest kogusest). Küpseta 200 kraadi juures ca 25 minutit kuni muffinid on kuldpruunid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar