24. juuni 2013

Kukeseene-pirnifocaccia


Esimesed kukeseened on metsa all ja juba ka panni peal. Koos karamellise pirni ja pehme focacciaga moodustavad tõeliselt mõnusa puhkepäevase suutäie :) 


Focaccia jaoks läheb vaja:
1 pakk kuivpärmi
200 ml leiget vett
1 tl suhkrut
3 spl oliiviõli
350 gr jahu
1 tl soola

Katte jaoks läheb vaja:
200 gr kukeseeni, võiga läbi praetud
1 pirn, sektoriteks lõigatud ja võis pruunistatud 


Sega kokku pärm, suhkur ja pool veest ning lase pärmil lahustuda. Lisa jahu, sool, oliiviõli ja ülejäänud vesi ning sõtku kuni saad elastse taina. Jäta rätikuga kaetult sooja kohta kerkima, kuni tainakogus on kahekordistunud.

Tõsta kerkinud tainas tööpinnale ja sõtku paar minutit. Tõsta seejärel ahjuplaadile ja rulli 1-2 cm paksuseks.

Kata tainas praetud kukeseente ja pirnisektoritega ning küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit.

Focaccia retsept on Anni Arro raamatust Salatid, pirukad, suupisted... Katte osa on muudetult sealtsamast. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar