21. juuli 2013

Mustsõstra-kohupiima purukook


Siin koogis on magusad marjad, mahlane kohupiimatäidis ja krõbe puruümbris. Kõik maitsed on ilusti tasakaalus ning kiirelt valmiv kook sobib ideaalselt suvise lõuna lõpetuseks.


Puru jaoks läheb vaja:
150 gr võid
150 gr odrajahu
200 gr nisujahu
100 gr suhkrut

Täidise jaoks läheb vaja:
400 gr kohupiima
200 gr hapukoort
2 muna
75 gr suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 dl mustsõstraid


Kuumuta ahi 200 kraadini.

Näpi külm või, jahud ja suhkur ühtlaseks puruks.

Sega kohupiim ja hapukoor suhkru ja vanilliga. Lisa lahtiklopitud munad ja sega ühtlaseks.

Pane võiga määritud vormi põhja pool purust ning suru käega ühtlaseks. Vala peale kohupiimasegu ning puista sellele ühtlase kihina mustsõstrad. Puista peale ülejäänud puru.


Küpseta 200 kraadi juures ca 35-40 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar