24. november 2013

Spinatimuffinid


Silja Luidel on uus ja tore kokaraamat väljas. Tegin sealt spinatimuffineid, mis kuumalt on täiesti vastupandamatud, aga maitsevad imehästi ka järgmisel päeval.

Vaja läheb:
100-150 grammi spinatit, loputatud ja hakitud
1 sibul, kooritud ja hakitud
1 küüslauguküüs, purustatud
330 grammi jahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kuivatatud tüümiani või punet
200 grammi tugevama maitsega riivjuustu
2,5 dl piima
1 muna

Prae sibul keskmisel kuumusel klaasjaks, lisa küüslauk ning prae veel pisut. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, ürdid, sool ja riivjuust. Sega eraldi nõus piim ja muna ning vala see jahusegu sisse. Sega ühtlaseks. Lisa sibul, küüslauk ja spinat ning sega uuesti korralikult läbi.

Tõsta tainas võitatud muffinivormidesse ning küpseta 170 kraadi juures 30-35 minutit. Pabervorme ma siin kasutada ei soovitaks, sest sealt oli juustuseid muffineid väga keeruline kätte saada hiljem.

2 kommentaari:

  1. Väga isuäratavad! Ilmselt lähevad ka tegemisele, aga oskad sa soovitad, kas osa nisujahust võiks asnedada mõne muu jahuga nt odrajahuga?

    VastaKustuta
  2. Jaaa. Ma teist korda tehes paningi nisu- ja odrajahu mõlemat. Täpset vahekorda ei mäleta, võimalik, et otra oli ca 1/3.

    Lisaks tegin teisel korral ilma pabervormideta ja palju mugavam oli :)

    VastaKustuta