18. märts 2015

Natuke soolane karamelli-toorjuustukook


Mõned päevad enne detsembrikuist Filipiinidele minekut kuulsin, et Filipiine ähvardab taas taifuun. Täpsel sel ajal, kui mul plaanis kohale oli jõuda. Aga kuna mul paremat ideed ei tulnud, siis läksin siiski lennukisse :) Ja jõudsin hilisõhtuks Cebusse. Leidsin hotelli, aga mitte söögikohta. Ja läheduses polnud ka ühtegi toidupoodi (7/11 ei loe, sest seal ei ole peale krõpsude suurt midagi). Aga siis nägin ühte kohvikut, kus oli letis Salty caramel cheese cake. Loomulikult ostsin omale lõigu ja see osutus erakordselt heaks koogiks ning seda mitte ainult Filipiini standardite kohaselt.

Otsustasin Eestis järele teha ja tegin pisut kreemjama variandi.

Vaja läheb:
225 gr digestive küpsiseid
100 gr sulatatud võid

800 gr toorjuustu
400 gr keedetud kondenspiima
4 muna
2 tl vanilliektrakti

100 gr keedetud kondenspiima
2 spl sulatatud võid
50 ml vahukoort
meresoola või soolahelbeid

soolahelbeid serveerimiseks


Purusta põhja jaoks küpsised köögikombainis ning sega juurde sulavõi. Sega ühtlaseks ning suru seejärel 26cm läbimõõduga vormi põhja. Pane põhi külmkappi.

Sega toasoe toorjuust kondenspiima ja vanilliekstraktiga ühtlaseks ning lisa ükshaaval munad. Sega täidis uuesti ühtlaseks ning vala koogipõhjale.

Küpseta 150 kraadi juures ca 45 minutit, kuni kook on hüübinud, aga keskelt veel "võdiseb". Võta ahjust välja ja jäta jahtuma.

Sega teine osa kondenspiimast soola, või ja vahukoorega ning kata sellega veel soe kook.

Lase koogil täielikult jahtuda ja taheneda, võimalusel üleöö.

Enne serveerimist puista peale soolahelbeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar