19. aprill 2015

Sibulasupp


Vaatamata sellele, et Telliskivis avaneb uusi söögikohti kiiremini kui tavaline tallinlane ennast kursis jõuab hoida, kipub kvaliteet tihtipeale siiski küsitav olema. Käisime hiljuti Frenchis, prantsuse kohas. Muusika oli tore, ruum avar. Aga siis toodi mulle toit, mille ma olin sibulasupi pähe tellinud. Väikses kausis oli kaks suurt viilu röstsaia, neist teine juustuga ning ülejäänud kauss oli täis valatud sibulasuppi. Paraku ei tundunud mulle ahvatlev ei see läbiligunenud sai ega ka suured sibulakuubikud. Läksin hoopis nädalavahetusel turule ja ostsin kilo sibulat :) Natuke head võid, veini, tüümiani ja tilk sidrunit ning olemas ta oligi. Igati mõnus potitäis suppi.

Vaja läheb:
1 kg sibulat, kooritud, poolitatud ja õhukeselt viilutatud
50 grammi võid
1 spl õli
pool pokaali valget veini
ca 1 liiter kuuma vett
tüümiani
soola
sidrunimahla

Kuumuta potis õli ning sulata selles või. Lisa sibulad ning prae segades kuni sibulad pehmenevad. Keera kuumus madalaks ning jäta sibulad hauduma. Sega aeg-ajalt. Kui sibulad on täiesti pehmed ning kergelt pruunikad, vala peale vein ning lase minut keeda. Seejärel vala peale kuum vesi ning maitsesta supp rohke tüümiani ja vähese soolaga. Lase keeda ca 10 minutit ning viimasena lisa sidrunimahl.

Soovi korral serveeri röstitud juustusaiaga.

Köök: Prantsuse

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar