20. november 2020

Jamie Oliveri kiirpizza viinamarjadega

 

Vaja läheb:

150 g isekerkivat jahu
oliiviõli
2 toorvorsti
1 väike punane sibul
1 oksake rosmariini
1 kuhjaga spl päikesekuivatatud tomatipastat
100 gr seemneteta viinamarju
1 pall mozzarellat
1 supilusikatäis seedriseemneid

Tee nii:

Eelsoojenda ahi 240 kraadini.

Pane jahu kaussi väikese näpuotsatäie meresoolaga, lisa 80ml vett ja sega tainaks, seejärel sõtku jahuga ülepuistatud laual kaks minutit, lisades vajadusel veidi jahu. Rulli ja venita suureks ovaaliks (umbes 15 cm x 30 cm), seejärel aseta pannile, mida saad kasutada nii pliidil kui ahjus.

Kata tainas puhta niiske rätikuga ja lase puhata. Samal ajal pane pann keskmisele-kõrgele kuumusele ning pigista vorstist pallid pannile. Prae segades kuldpruuniks.Koori sibul ja viiluta üliõhukeseks. Sega rosmariinilehed ja sibul omavahel, lisa näpuotsatäis meresoola ja musta pipart ning 1 sl õli. Määri taignale tomatipasta, puista peale riivitud punane sibul ja praetud vorstipallid. Viska viinamarjad pannile üheks minutiks, seejärel vala pitsa peale, rebi peale mozzarella ja puista üle seedermänniseemnetega.

Aseta pann pliidiplaadile kõrgele tulele, kuni pizza hakkab särisema, seejärel küpseta ahju allosas 10 minutit või kuni pizza on kuldne ja krõbe.

 Retsept siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar