13. juuni 2010

Aprikoosi-ricottakook



Ostsin täna turult mõned aprikoosid ja virsikud ning kojuminnes tekkis isu tõeliselt mahlase ja puuviljase koogi järele. Ostsin veel ricottat ja mangomahla ning tegin aprikoosi-ricottakoogi mango-virsikukattega.

Põhjaks tavaline muretainas, mida eelküpsetasin 200 kraadi juures ca 15-20 minutit. Seejärel ladusin peale viilutatud aprikoosid, nii, et põhi oli ilusti kaetud. Segasin ühe paki ricottat, ühe muna, natuke suhkurt, poole sidruni mahla, natuke vahukoort ja ca teelusikatäie maisitärklist. Valasin segu aprikoosidele ning panin ahju tagasi, 175 kraadi juurde. Kui täidis oli hakanud tahenema, panin peale aprikoosipoolikud ning panin uuesti ahju küpsema.

Vahepeal koorisin ja hakkisin ühe virsiku ning panin selle koos mangomahlaga keema. Kuna mangomahl oli magus ja sinna sisse läks veel ka tarretisesuhkur, siis lisasin segusse natuke mangopulbrit, mis andis mõnusa kergelt vürtsika maitse. Tarretisesuhkurt läheb poole vähem kui vedelikku. Kui suhkur oli sulanud, lasin segul natuke jahtuda ning valasin siis jahtunud koogi peale.

2 kommentaari:

  1. Mis läbimõõduga vormi kasutasid? Tundub põnev retsept ja tahaks proovida :)

    VastaKustuta
  2. Kõige väiksemat Dr. Oetkeri vormi, mis mul oli. Vaatasin just, et seal polnudki läbimõõtu kirjas, aga nii ca 20 cm peaks olema.

    VastaKustuta