28. juuni 2011

Koorene maasikatort toorjuustu ja ricottaga


Kui esimene isu on värsketest maasikatest täis söödud, siis liiguvad mõtted kooreste-vahuste magustoitude ja kookide suunas.

Vaja läheb:
biskviitpõhi kakaoga
750 grammi maasikaid
100 grammi toorjuustu
350 grammi kreemjat ricottat
400 grammi hapukoort
natuke suhkrut

põhja immutamiseks vastavalt soovile kas mahla, kohvi või kohvi ja konjakit

Lõika põhi kaheks või kolmeks ning immuta alumine kiht.

Haki 2/3 maasikatest. Viiluta ülejäänud maasikad (kaunistuseks).

Sega toorjuust suhkruga ning lisa ricotta ja hapukoor. Kõige viimasena sega hulka hakitud maasikad. Kata seguga biskviit ning korda seda vastavalt sellele, mitmeks kihiks põhja lõikasid. Kõige viimasena kata kook pealt ja külgedelt kreemiga ning kaunista maasikaviilude ja soovi korral hakitud šokolaadiga. Lase koogil serveerimiseni külmas seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar