2. juuni 2011

Mahlane rabarbrikook


Kevadel tegin sama retsepti järgi banaani-kookospiimakooki. Kuna kook tuli täiesti suurepärane ning seda oli ka lihtne teha, siis otsustasin kevadisel rabarbriajal seda ka rabarbriga proovida. Tuli veelgi parem - rabarber andis hapukust ja mahlasust.

Vaja läheb:
2 munakollast
2 munavalget
1,25 kl suhkrut
150 gr võid
0,25 tl soola
1 tl pärmi
kolm rabarbrivart
suhkrut rabarbrite peale puistamiseks
0,5 kl rõõska koort
1,5 kl nisujahu

Mikserda munakollased, või, sool ja suhkur. Lahusta kuivpärm koores. Mikserda kordamööda muna-või segusse koort ja jahu. Lisa munavalged ja mikserda ühtlaseks taignaks. Haki rabarbrid tükkideks. Määri koogivorm võiga ja kata vormi põhi kolmandikuga rabarbrist. Raputa peale suhkrut. Vala pool taignast rabarbrite peale peale. Kata pind uuesti rabarbritega. Vala peale ülejäänud tainas, kõige peale rabarbrid ning vajuta rabarbreid sealjuures kergelt taigna sisse. Puista koogile suhkrut. Kata kook fooliumiga. Küpseta 200 kraadi juures 50 minutit kuni tund. Poole küpsetamise peal võta foolium ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar