16. oktoober 2011

Roosiruudud


Punastes, kergelt läbikumavates ruutudes on krõbe ja karamelline põhi, sidruniline täidis ning mõnusalt idamaine roosimaitse.

Põhja jaoks läheb vaja:
1 klaas jahu
pool klaasi tuhksuhkrut
9 spl selitatud võid
natuke soola

Täidise jaoks läheb vaja:
2 muna
1 munakollane
2 spl riivitud sidrunikoort
2/3 klaasi suhkrut
1,5 spl jahu
4 spl värskeltpressitud sidrunimahla
2 spl roosisiirupit
1 spl kookosepulbrit (soovi korral)


Vooderda vorm tugeva hõbepaberiga nii, et saad selle servadest kinnivõttes koogi vormist välja tõsta. Määri hõbepaber õliga.

Taigna jaoks sega jahu, sool ja suhkur omavahel ning vala seejärel sisse ka selitatud või. Sega läbi ja suru ettevaatlikult vormi põhja ning küpseta 175 kraadi juures ca 20 minutit ehk kuni põhi on kuldkollane.


Samal ajal riivi sidrunikoor, pressi sidrunist välja mahl ning sega omavahel kokku täidise ained. Küpseta 175 kraadi juures veel ca 20 minutit. Lase koogil peale väljavõtmist mõni minut jahtuda ning tõsta seejärel vormist välja. Lõika kook ruutudeks ja puista üle tuhksuhkruga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar