29. juuni 2012

Röstitud lillkapsa salat türgi ubade ja piprase pähkli-kapparikastmega


Järjekordne salat Denis Cotter'i taimetoidukokaraamatust "for the love of food. Vegetarian Recipes from the heart".

Kardemonimaitseline ning värvikirev salat lillkapsast ja aedubadest, saatjaks rikkalik kaste õlist, piprast, kapparitest ja koriandrist.

Vaja läheb:
1 keskmine lillkapsas, õisikuteks eraldatud
3 spl oliiviõli
1 spl purustatud kardemoniseemneid
200 grammi aedube
poole sidruni mahl

Kastme jaoks:
2 spl kreeka pähkleid, peeneks hakitud
1 spl väikseid kappareid
1 tl rohelist terapipart, purustatud
pool punast pipart, puhastatud ja hakitud
2 spl värsket koriandrit, hakitud
poole sidruni mahl

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega lillkapsas 2 spl õli ja kardemoniga ning rösti seejärel ahjus 10 minutit, kuni lillkapsas on küpsenud ning kergelt kuldset tooni.

Keeda aedube 2-3 minutit, seejärel kurna, jahuta külma veega ning pane suuremasse kaussi. Vala peale 1 spl oliiviõli, poole sidruni mahl ning sega hulka ka lillkapsas.

Sega kokku kõik kastme koostisosad peale sidrunimahla. Vala kaste ubade ja lillkapsa peale ning piserda kõige peale sidrunimahla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar