Käes
 on kohaliku toidu aeg. Lisaks magusale valmivad Eestimaa aedades 
vaikselt ka köögiviljad - porgandid, aedoad, herned, lillkapsas, 
varajane kartul... Viimati Tartust tulles oli mul kaasas ka kotitäis 
porgandit ning teine aeduba :) Väheste vürtside lisamisega saab neist 
mõnusa aasiapärase lõunasöögi.
Vaja läheb:
värskeid porgandeid
aedube
ingverit
küüslauku
sojakastet
sidruni- või laimimahla
agaavisiirupit
kurkumit
värskelt purustatud pipart või tšillikastet
praadimiseks õli 
  
Puhasta,
 tükelda ja keeda porgandid ja aedoaed. Kuumuta pannil õli ning 
pruunista selles purustatud küüslauk ja riivitud ingver. Lisa pisut 
kurkumit. Vala pannile porgandid ja aedoad ning lase neil kergelt 
pruunistuda. Maitsesta sojakastme, sidruni- või laimimahla, 
agaavisiirupi ja pipra või tšillikastmega.
Algne idee Margelt :)

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar