13. oktoober 2012

Masoor Dhal


Mul on, milline üllatus, uus kokaraamat :) Ei suutnud poes vastu panna "80 toiduga ümber maailmale", lihtsalt niivõrd isuäratavad tundusid need toidud ja neid saatvad pildid. Kuna ilmad lähevad iga päevaga kukesammu võrra jahedamaks, siis tundus õige aeg sisse juhatada talvine menüü ning teha üks vürtsikas läätseroog. Retseptis olid ette nähtud punased läätsed, aga kuna mul need olid otsas ning kapis kotitäis kollaseid, siis kasutasin viimaseid. Lihtsalt leotasin enne keetmist nii ca pool päeva. Ka muid koguseid muutsin pisut vastavalt oma maitsele (mitmekordistasin näiteks sibula, sest praetud sibul toidu sees on imehea).

Vaja läheb:
100 grammi punaseid läätsi
2 tl õli
1 sibul, kooritud ja viilutatud
1 küüslauguküüs, purustatud
1/2 tl vürtsköömneid
2 tl kuivatatud sibulat (võib asendada värskega)
noaotsatäis kurkumit
pisut soola
1,5 cm tükk ingverit, kooritud
1/4 tl Cayenne'i pipart
värsket koriandrit, hakitud
1/2 sidruni mahl


Leota läätsi tund aega külmas vees, seejärel nõruta (kui kasutad kollaseid läätsi, siis neid tuleks 4-5 tundi leotada), pane potti, vala peale vesi, nii, et see kataks ca 2,5 cm. Lisa kurkum, sool, ingver ja pipar ning hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni läätsed on peaaegu pudruks keenud. Eemalda keemise ajal tekkiv vaht.

Kuumuta pannil õli ning pruunista selles sibul ja küüslauk. Lisa vürtsköömned ja kuivatatud sibul ning sega läbi.

Vala sibul läätsede juurde, lisa sidrunimahl ja koriander ning sega läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar