16. oktoober 2020

Potisai



 Vaja läheb:

500 gr nisujahu
10 g soola
0,25 tl kuivpärmi
450 g käesooja vett
Oliiviõli

Tee nii:

Sega tainakausis jahu, sool ja kuivpärm. Lisa käesoe vesi ja sega lusikaga ühtlaseks. Kata kauss toidukile ja rätiga ning jäta 12-24 tunniks toatemperatuurile seisma.

Umbes 2 tundi enne küpsetamist suru tainas rusikaga alla. Lase uuesti kerkida 1,5-2 tundi.

30 minutit enne küpsetamist kuumuta ahi 230 kraadini, pane kohe ahju soojenema ka küpsetuspott. Mina kasutan tavalist kaanega klaasist vormi.

Kui ahi ja pott on kuumad, võta ahjust välja ja kalla poti põhja 1-2 sl õli. Kummuta tainas kuuma poti sisse, piserda peale samuti veidi õli ja soovi korral natuke soolahelbeid.

Kata vorm kaanega ja küpseta 30 minutit kaane all 230-kraadises ahjus. Siis eemalda kaas ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni potisai on pealt kenasti kuldpruun ja koputades kumiseb.

Võta ahjust välja, lase 20-30 minutit jahtuda ja rahuneda kas potis või metallrestil.

Retsept siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar