10. september 2020

Biscuits

 







Vaja läheb:

2 tassi jahu (250 g)
1 spl küpsetuspulbrit
1 spl suhkrut
1 tl soola
6 spl (85 g) väga külma riivitud võid
¾ tassi piima (177 ml)

Tee nii:

Mina panen tavaliselt või sügavkülma, riivin seejärel ära ja hoian kuni kasutamiseni sügavkülmas, siis tulevad küpsetised eriti õhulised.

Eelsoojenda ahi 220 kraadini.

Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool omavahel hästi läbi. Lisa seejärel riivitud või jahusegule ja sega kuni segu meenutab jämedat puru. Lisa piim, sega puulusika või spaatliga, kuid ära töötle tainast üle, see peabki pisut tükiline jääma.

Tõsta tainas korralikult jahuga kaetud pinnale ja sõtku õrnalt kokku. Kui tainas on liiga kleepuv, lisa jahu, kuni see on käsitletav. Kui tainas on ühtlane, voldi see pooleks ja suru kihid kätega õrnalt kokku. Pööra tainast 90 kraadi ja voldi uuesti pooleks, korrates seda sammu 5-6 korda, kuid jälgi, et tainaga üle ei pingutataks. Tasanda tainas kätega (ära kasuta taignarulli) ca 2-2,5 cm paksuseks.

Kasuta ümmargust küpsisevormi või õhemat klaasi ja lõika taignast ümmargused rattad. Küpseta 220 kraadi juures 12 minutit või kuni pealsed hakkavad kergelt kuldpruuniks muutuma. Soovi korral pintselda kohe peale ahjust võtmist soolavõiga. Serveeri kas soolaste või magusate lisanditega ja naudi.

Retsept siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar