12. mai 2012

Vaarika-toorjuustukoogi brownie

 

Vastupandamatu kook - šokolaadisel browniepõhjal mahlane toorjuustukook ning kõige peal kohev vahukoor vaarikatega. Imeilus ja väga maitsev. 

Vaja läheb: 

Brownie:
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
100 g suhkrut
3 muna
110 g nisujahu

Toorjuustukook:
450 g toorjuustu
100 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2 muna

Vaarikavahukoor:
3 dl vahukoort
1 sl suhkrut
200 g vaarikaid, lisaks mõned kaunistamiseks 



Kuumuta ahi 170 kraadini.

Brownie: sulata šokolaad vesivannis. Vahusta toasoe pehme või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu, viimasena lisa sulatatud šokolaad.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja silu pind noaga tasaseks.

Toorjuustukook: sega toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga aeglaselt ühtlaseks, seejärel lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Võid ka kiiremini vahustada, kuid mitte pikalt, sest toorjuust võib vedelaks minna.
Kalla ettevaatlikult vormi brownie peale ja silu noaga tasaseks.

Küpseta 170-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni toorjuustukook on katsudes kõva ja servadest kergelt kuldne.

Võta koogivorm ahjust välja, kata kinni ja pane paariks tunniks kuni üleöö jahedasse.

Vahukoorekate: vahusta vahukoor, suhkur ja vaarikad kõvaks vahuks. Kata kook vaarikavahuga ning kaunista tervete vaarikatega.

Retsept Koolibri koogiraamatust, vähendasin vaid tuntavalt suhkrukoguseid.

1 kommentaar: