31. märts 2013

Kahte moodi Singapuri hommikusöök


Singapuris armastatakse hästi süüa. Päeva alustatakse rikkaliku hommikusöögi ja maitsva kohviga: värskelt röstitud, krõbedatele ja kuumadele saiadele määritakse kayat (magus kookospähklimääre) ning lisatakse lahke käega suur tükk võid sulama. Lisaks serveeritakse paar minutit keedetud mune, mis lüüakse kaussi lahti, segatakse vastavalt soovile soja, tšilli, valge pipra või muude maitseainetega ning süüakse kayasaiade abil ära. See on turisti lähenemisviis. Mune on võimalik tarbida ka kohalike kombel ning need peale maitsestamist üle kausiserva ära luristada. Hommikusöögi kõrvale käib muuseas ka midagi Aasias väga haruldast - tõeliselt maitsev kohv (kopi). Magusa piimaga.

Lihavõtte puhul tegin ka Singapuri hommikusööki ning seda kahte moodi: Singapuripäraselt pooltooreste munadega ning Tallinnapäraselt pošeeritud munadega. 


Vaja läheb (kahele):
4 muna
2 spl sidrunimahla
sojakastet
tšillikastet
valget pipart
8 viilu saia
kayat
võid
kohvi
kondenspiima 


Lase potis vesi keema. Pane kaks toasooja muna keevasse vette, kata pott kaanega ja tõsta tulelt. Lase neli minutit munadel haududa, seejärel vala vesi ära ning pane munad kaussi.

Vala pott uuesti vett täis, lase keema ning lisa vette sidrunimahl. Pošeeri ülejäänud kaks muna.

Rösti saiad, määri peale kayat, pane võitükk ning pane viilud kahekaupa kokku.

Söömiseks löö kergelt keedetud munad kaussidesse, maitsesta vastavalt soovile soja, tšilli ja pipraga ning söö nagu üleval kirjeldatud. Pošeeritud muna pane kahe saia vahele.

Kohv serveeri kondenspiimaga. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar