10. märts 2013

Avokaadohummus



Tõenäoliselt olen ma oma armastust hummuse vastu siin blogis juba lugematu arvu kordi väljendanud. Aga tegemist on imelihtsa ja sama maitsva toiduga. Ükskõik, kas süüa seda värske leiva, sooja lavashi või köögiviljadega. Või lihtsalt niisama, lusikaga :) Avokaadohummus põhineb täiesti tavalisel, enimlevinud kikerhernehummusel, kuhu kreemisuse saamiseks on lisatud ka avokaadot.


Vaja läheb:

1 küps avokaado või
400 g purk konservitud kikerherneid
2 küüslauguküünt
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
poole sidruni mahl
2 sl tahiinit
2 sl oliiviõli (pluss veel veidi serveerimiseks)




Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning pigista sisu koore seest välja. Püreesta kõik koostisained blenderis ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning reguleeri paksus oliiviõli abil omale sobivaks. Serveerides lisa peale mõned kikerherned ning pisut oliiviõli.

Retsept on nami-namist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar