Kui
 mul kunagi Nepalist toodud jogurti vürtsisegu otsa sai, siis ma 
plaanisin seda ise teha. Sest sellega maitsestatud jogurt oli imehea. 
Aga enne jõudsin uuesti Nepali minna ja järjekordse paki jogurti ja 
lassi masalasegu tuua. Mingil põhjusel see uus mulle ei maitsenud ja nii
 jäigi vürtsidega jogurti söömine ootele. Kuni praeguseni :) Nõrutatud 
jogurt, pisut kohupiimapastat, vürtsisegu ja pistaatsiad moodustavad nii
 mõnusa ja kerge ja kreemise vaba päeva hommikusöögi. 
Vaja läheb:
2 dl kohupiimapastat
4 dl maitsestamata jogurtit ja 3 sl suhkrut või 4 dl mangomaitselist jogurtit 
0,5 tl kaneeli
0,5 tl musta pipart
1 tl kardemoni
0,25 tl muskaatpähklit
1 tl safranit
100 gr hakitud pistaatsiapähkleid  
Sega
 kokku jogurt ja kohupiimapasta. Aseta marli sõelapõhja ja vala segu 
sinna peale. Lase 12 tundi külmkapis nõrguda. Sega seejärel hulka 
suhkur, kaneel, pipar, kardemon, muskaat, safran ja pool 
pistaatsiapähklitest. Jäta veel 6-12 tunniks külmkappi maitsestuma. 
Serveerimisel puista peale ülejäänud pistaatsiapähklid.
Idee Sandra Sentjurini raamatust "Magustoitudega ümber maailma". Muutsin aineid omale pisut sobivamaks. Natuke tekitas minus segadust muide ettenähtud safranikogus. Nepal on teadupärast väga vaene maa ning safran on seal kallis. Ma pean pigem vähetõenäoliseks, et sellise koguse magustoidu sisse terve teelusikatäis safranit läheb :) 
Köök: Nepal



Tere!
VastaKustutaEga ei oska soovitada, kust Tallinnast soolata pistaatsiapähkleid leiaks? Olen kuulnud, et Keskturult, aga pole veel ise kontrollima jõudnud. Kas äkki on nüüd mõni koht veel, mis neid müüb?
Tervitades
K.
Minu omad on alati reisidelt kaasa toodud või siis tellitud :)
VastaKustutaHiljuti nägin täiesti idiootse hinnaga (64 eurot kilo vist) Stockmanis, veel on olnud Piprapoes (aga ma ei tea, kas seal alati on) ja vist ka M&S-s.
Oeh, eks siis peab edasi otsima..
VastaKustutaAga olen kuulnud, et osad leotavad ja siis kuivatavad soolatud pistaatsiaid või kasutavadki ikkagi soolaseid (kui näiteks taignasse sisse segada). Pidavat huvitava maitsenüansi andma. :)